Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

5 vragen aan Deborah

Gepubliceerd op 4 July, 2022 5 comments
5 vragen aan Deborah

Kun je kort vertellen wie je bent, je gezin, wat je doet?

Momenteel staat mijn gezin op z’n kop en daarom is deze eerste vraag ook gelijk een lastige om te beantwoorden. Mijn naam is Deborah van der Mars-du Mez, 42 jaar en sinds kort weduwe van mijn lieve man Dylan. Samen hebben we drie prachtige kinderen gekregen: Noa*, Eline (9) en Linde (5). Ik werk met veel plezier en met fijne collega’s op de HR-afdeling van de ANWB en daarnaast blog ik op mijn IG/FB-pagina ‘Rouw doet leven’ over mijn eigen rouw- en verlieservaringen in de hoop dit soms lastige onderwerp meer bespreekbaar te kunnen maken.

Wat is er met jullie kindje gebeurd?

Een gezin van vijf dus, en dat is wat we altijd zullen blijven. Maar het plaatje van ons gezin met voorheen een vader, een moeder en drie mooie meiden is niet meer zo compleet als het was. Negen jaar geleden beviel ik met 24 weken zwangerschap van onze tweeling en na drie uitputtende weken hebben wij onze oudste dochter Noa* moeten laten gaan. Onwerkelijk zwaar en tegelijkertijd bleven we samen met Eline doorvechten zodat zij wel met ons mee naar huis zou gaan. En dat is gelukt!

Hoe ben je in contact gekomen met de stichting Nooit Voorbij?

Ik kreeg via Instagram contact met Mirjam en toen we elkaar een keer telefonisch spraken, bleek het al snel te klikken. Mirjam was toen net gestart met de oprichting van de stichting en vrij snel erna hebben mijn man Dylan en ik ons aangemeld als vrijwilliger. We hebben een aantal zaken samen opgepakt waaronder de Sterrenweek 2021. Toen ik hoorde over de mogelijkheid tot het meeschrijven aan het tweede boek, bedacht ik mij geen moment en heb ik me aangemeld. Schrijven is een uitlaatklep en ik wilde altijd al het verhaal van Noa* goed en mooi op papier zetten.

Hoe heb je het schrijven ervaren, hoe kijk je erop terug?

Het schrijven heb ik in delen gedaan, veel ervan stond al op papier vanuit verslagen van het ziekenhuis toentertijd en ik had al eerder een begin gemaakt om een en ander te bundelen en herschrijven. Dat kwam nu goed uit, helemaal toen tijdens de start van het schrijfproces Dylan steeds zieker werd en de zorgen thuis daarmee ook groter werden. Toch heb ik heel veel gehad aan de momenten dat ik het verhaal van Noa* aan het schrijven was. Het hielp mij om even uit de huidige situatie te ontsnappen en het gaf me een goed gevoel nu eindelijk haar onuitwisbare plek in ons gezin te verwoorden. Het herbeleven van een aantal pittige momenten was zwaar en verdrietig, maar ook helend. Het leek wel alsof het nú geschreven moest worden. Dat werd me ook duidelijk toen een week nadat ik de laatste versie van mijn verhaal inleverde mijn man overleed.Het is pijnlijk dat ik hem ons verhaal nooit meer heb kunnen laten lezen, maar ik weet dat hij trots is en was op al mijn schrijfsels en dus ook op dit prachtige eerbetoon aan Noa*.

Wat zou je andere ouders willen meegeven?

Praat over wat je meemaakt. Geef je verdriet én daarmee ook je kind een stem, een verhaal, een plek in dit leven. Ik weet zelf hoe pijnlijk en moeilijk het is om dat te doen midden in je rouwproces, maar ik weet ook dat het helpend kan zijn. We zijn zo ver af komen te staan van rouw en verlies, van verdriet en pijnlijke gevoelens, dat heel veel mensen niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Als wij, ouders van overleden kinderen, mensen kunnen laten zien dat iets zeggen beter is dan niets zeggen, dat de naam blijven noemen beter is dan zwijgen en dat herdenken beter is dan doodzwijgen, dan kunnen we allemaal bijdragen aan een mooiere, kwetsbaardere en krachtigere wereld. Rouw laat je uiteindelijk namelijk nóg voller leven. Niet direct, gun jouw rouwproces de tijd. Ik weet het van toen en ik voel het nu ook weer, ik zit er na het verlies van mijn man weer middenin. Maar ik weet ook dat ik door deze situaties alleen maar sterker en zekerder in het leven kom te staan. Nog meer bij mezelf en bij wat ik wil doorgeven aan de wereld. Ik zie het als mijn en onze taak om al onze mooie kinderen een plek te geven in de harten van alle mensen om ons heen.

Reacties

Ivana Sergi

04-07-2022 at 09:57

Deze vakantie heeft echt laten zien hoe eenzaam ik zou zijn geweest als het plan van een vreselijke breuk van mijn huwelijk zou werken. Onze kinderen zijn allemaal gesetteld en nu ik geacht wordt te genieten van het leven met mijn man, werd hij meegesleept door de receptioniste in zijn kantoor. 25 jaar huwelijk zou verloren gaan omdat een andere vrouw besloot mijn man te betoveren. Ik werd wanhopig en sloot me aan bij de opmerkingen van een groep vrouwen die hulp kregen van dr. Ilekhojie. Hij legde me uit over de duistere magie die op mijn man werkte, wat enkele dagen daarvoor ook werd bevestigd door een toekomstige verteller. Dr. Ilekhojie vertelde me alles wat ik nodig had om de duistere magie te doorbreken en binnen ex 3 dagen veranderde mijn man en begon hij zich te gedragen als iemand die pauze had. Hij werd de Sergi waarmee ik 25 jaar geleden trouwde. Alles is nu normaal en ik ben zo blij dat ik mijn hele familie bij elkaar heb gehad afgelopen vakantie. Bedankt dr. Ilekhojie dat hij me niet teleur heeft gesteld. Praat met hem over uw huwelijksproblemen en zoek naar oplossingen. Bellen/Whatsappen (+2348147400259)

Olivia Matis

04-07-2022 at 18:45

Mijn man verliet mij en mijn kinderen omdat we zoveel ruzies en ruzies hadden. Zijn moeder was ook tegen mijn huwelijk met hem. Ik hield zoveel van hem en had grote hoop dat we samen een mooie toekomst zullen opbouwen. Ik heb 6 maanden gewacht en hij is nooit meer bij mij teruggekomen. Dus moest ik contact opnemen met dr. Ilekhojie die er alles aan deed om ons te herenigen en de liefde en verbinding die we ooit deelden te herstellen. Hij keerde na 3 dagen terug naar huis, zoals dr. Ilekhojie me verzekerde en ik ben echt verbaasd over zijn geweldige daden. Ook jij kunt deze geweldige hulp krijgen en leven om hem dankbaar te zijn, want hij stelt nooit iemand teleur. Neem contact op met dr. Ilekhojie. E-mail: [email protected] Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348147400259

Alora Rivas

04-07-2022 at 07:36

Mijn vriend van 2 jaar heeft het vorige week uitgemaakt. Ik at niet en sprak met niemand, ik huilde veel, ik was zo depressief en gestrest dat ik door alle stress en depressie in het ziekenhuis belandde. Op een dag was ik online aan het zoeken naar liefdestips omdat ik veel van hem hou en veel om hem geef en ik wil gewoon dat we weer samen zijn als een stel. Ik vond een machtige man, Ilekhojie genaamd, die zoveel relatieproblemen oploste ... dus nam ik contact met hem op en legde hem alles uit, waarna dr. Ilekhojie me vertelde dat hij binnen 48 uur bij me terug zou komen nadat hij me had geholpen met een verzoeningsspreuk. Het werkte perfect zoals hij had beloofd en David kwam terug en begon me te vragen hem terug te accepteren. Ben nu zo blij dat dr. Ilekhojie heeft gedaan wat hij had beloofd. Neem contact op met Dr. Ilekhojie als zijn 100% gegarandeerd en effectief. E-mail hem op ([email protected] WhatsApp +2348147400259

Pamela Hugo

04-07-2022 at 14:01

Ik wil mijn geweldige ervaring delen met Dr. Ilekhojie. Mijn man van 5 jaar bedroog me en ik confronteerde hem, wat een ruzie veroorzaakte waardoor hij om een scheiding vroeg. Ik huilde en werd meteen ziek. Toen ik online op zoek was naar willekeurige verhalen over mensen met een vergelijkbare situatie als de mijne, zag ik een getuigenis van iemand en hoe dr. Ilekhojie vrede tussen de stellen sloot. Ik nam contact met hem op en hij legde me uit hoe het mogelijk is om met mijn man te verzoenen en binnen een paar dagen zal hij de scheiding annuleren, wat ik wilde. Ik deed alles wat hij me vroeg en precies drie nachten na zijn werk belde mijn man om zich te verontschuldigen voor bedrog en vroeg om naar huis terug te keren met zoveel beloften. Ik waardeer je hulp Dr, je bent echt een zegen. Als u zich in dezelfde situatie bevindt als ik, neem dan contact op met dr. Ilekhojie en vraag om hulp. E-mail: get[email protected] of bel/Whatsapp +2348147400259

Nira Shalom

04-07-2022 at 22:47

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, Nadat het was gedaan, In de volgende 2 dagen, Mijn liefde belde me op en zei sorry dat ik voor nu en ook in de volgende week nadat mijn liefde me had geroepen om te zijn smeken om vergeving, ik werd opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: [email protected] Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden