Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Hoe voorkom je jaloezie/ afstand met dierbare die wel een gezonde baby mocht verwelkomen

Gepubliceerd op 3 f, 2022 Door Leoniek

Hoe voorkom je jaloezie/ afstand met dierbare die wel een gezonde baby mocht verwelkomen

Jaloezie is niet te voorkomen. Accepteer dat gevoel. Soms helpt het ook om uit te spreken: “ik ben heel blij voor jou dat jouw kindje wel gezond is en ik merk ook aan mezelf dat me dit jaloers maakt”. Iedereen die jou nastaat, begrijpt dit heel goed! Beter dan dat je het niet uitspreekt en (inderdaad) afstand neemt! Als je het niet trekt om bij die persoon te zijn en je ‘moet’ wel even afstand nemen, dan is dat ook goed om uit te spreken “ik kan het gewoon op dit moment niet aan, hoe blij ik ook voor jou ben, iedere keer als ik jou met je baby zie, of je over je baby hoor praten, snijdt het als een mes door me heen, ik moet echt even afstand nemen, hoe verdrietig ik dat ook vind, ik hoop dat je het begrijpt”. Als die persoon dit niet kan begrijpen, dan is hij/zij de moeite niet waard dat jij je zo druk maakt.

Je hoeft echt niet als een robot door te gaan en iedereen maar met een dikke vette glimlach tegemoet te treden! Je mag laten zien dat dit verschrikkelijk veel pijn doet. Juist iemand die net een gezond kindje heeft gekregen, ziet het wonder van het gezond-zijn en zal heel goed snappen dat dit voor jou niet te doen is! Maar openheid helpt wel!

Want, de meesten zullen, als ze jou zien, zich ook ongemakkelijk voelen, zij hebben wél een gezond kindje gekregen en snappen heel goed dat dit bij jou niet het geval was en dat dit pijn doet.

Door het open te bespreken maak je het jezelf (en ook de ander) een stuk makkelijker!

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden