Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Marieke Driehuizen-Goorts

Marieke Driehuizen-Goorts

Mijn naam is Marieke Driehuizen – Goorts ik ben getrouwd met Ronald en samen hebben wij 3 kinderen. Dochter Puk van 7 jaar, dochter Dide*  zij is 6,5 maand oud geworden, en zoontje Dex van 2 jaar.

 

Op 5 maart 2017 is Dide overleden aan de gevolgen van de waterpokken. Sinds haar overlijden is alles in het leven zo anders voor mij geworden.

Ik ben 3,5 jaar thuis geweest nadat Dide overleden is, al die ruimte heb ik nodig gehad om weer in “balans”  te komen en te kunnen genieten van mijn leven.

Sinds mei 2020 ben ik werkzaam als cliëntondersteuner en dat vind ik erg leuk. Ik maak weer deel uit van een team, en heb oprecht het gevoel mensen te kunnen “helpen”.

Ik ben een persoon met erg veel veer- en draagkracht en ben iemand waarbij het glas halfvol is. Tegen onrecht en “geneuzel” kan ik echt niet meer, nu ik weet hoe kostbaar het leven is.

Ik ben ook erg creatief en maak graag mooie dingen voor de mensen om me heen. Ik doe graag aan o.a. handlettering en watercolor en hoop daar in de toekomst weer meer mee bezig te kunnen zijn. Net als met rouw. In Rosmalen organiseer ik sinds 2019 wereldlichtjesdag. Dat is een zondag in de donkere decembermaand om alle overleden kinderen te herdenken en hun naam te noemen.

Ik merk dat het “levend” houden van je overleden kind lastig is in de maatschappij. Hoe langer het geleden is, hoe minder men vraagt hoe het écht met je gaat. Ook Dide is altijd in mijn gedachten en ik wil haar graag “hier” houden en bespreekbaar houden, want ook zij is onderdeel van mijn bestaan. Dat is de reden dat ik graag mee wil schrijven aan dit mooie, bijzondere project.

Ik ben dankbaar dat het op mijn pad gekomen is. En benieuwd wat het me brengen gaat.

Liefs Marieke