– Is het normaal om elke maand een schijnzwangerschap te hebben na een verlies van een kindje

Is het normaal om elke maand een schijnzwangerschap te hebben na een verlies van een kindje

Vanuit medisch oogpunt kan ik hier geen uitspraak over doen. Ik weet niet voldoende hoe het lichaam werkt. Wat ik wel weet is dat het uiteraard een tijd duurt voordat je lijf weer op orde is. Als ik ervan uitga dat je ook weer zwanger probeert te worden, dan zou het best kunnen zijn dat er een bevruchting plaatsvindt maar dat je lijf nog niet genoeg hersteld is om dit bevruchte eitje te laten innestelen. Maar nogmaals, dit is iets wat je aan de huisarts/ verloskundige zou kunnen vragen.

Vanuit psychisch oogpunt kan het heel goed zijn dat je zo graag zwanger wilt zijn dat je lijf daarop reageert en doet alsof het zwanger is. Het is ongelooflijk wat onze psyche kan doen. Net als wanneer je de hele tijd pijn in je hoofd hebt en je jezelf ‘aanpraat’ dat er iets ernstig mis is, als je dan naar de dokter gaat en die onderzoekt je en er is niks, dan is je hoofdpijn opeens weg.

Dus het kan heel goed dat je jezelf zwanger denkt. Dit is natuurlijk heel vervelend, want als je graag weer zwanger wilt worden, ben je iedere maand teleurgesteld.

Maar stop alsjeblieft niet met jezelf zwanger denken, want andersom kan dus net zo goed: “nou ik zal wel niet zwanger zijn, dus het wordt weer niks deze maand…” (voel je het verschil in energie? Deze energie is veel zwaarder).

Contact

Stichting Nooit Voorbij

Deel deze blog

– Is het normaal om elke maand een schijnzwangerschap te hebben na een verlies van een kindje

Scroll naar boven